مکثی بر اتهامات بی اساس آقای عبدالحفیظ منصور بر مساجد و مضمون ثقافت اسلامی
الحمد لله و الصلاة والسلام على رسول الله و صحبه و من والاه.
اظهارات اخیر آقای عبد الحفیظ منصور در ولسی جرگه را شنیدیم. بقول آقای منصور “اکثریت مساجد ما افراطیت پخش می کند و (مضمون) ثقافت اسلامی تروریست تربیه می کند”.!!
برای ما باعث تأسف و تعجب است كه از يك عضو پارلمان کشور چنین اتهامات بی اساس و غیر مسؤولانه که هیچ ریشهی علمی ندارد صادر شود.
نمي دانیم آقاى منصور بر اساس كدام سروى و تحقيق علمى، اكثريت مساجد افغانستان را -كه تعداد آنها به دههاهزار مى رسد- به نشر افراطيت
متهم می كند؟!
آقاى منصور با كلى گویی و تعمیم -که شیوه عامیانه است و شایسته یک انسان باسواد و عضو پارلمان نیست- هیچ دلیل و سندی برای اثبات ادعای غیر مسؤولانه شان ارائه نكردند و تعريفى هم از افراطيت -كه أكثر مساجد كشور را به آن متهم كردند- تقديم نكردند.
مساجد افغانستان با تمام مشكلات و محروميتها، همواره مراكز پخش و نشر عقاید، آموزهها، احکام و ارزشهای اسلامی بوده و در معتدل و متوازن نگهداشتن جامعه و حمایت از امنیت و سلم اجتماعی نقش اساسی و درجه اول ایفا کرده است.
آقای منصور با متهم ساختن اکثریت مساجد کشور -بطور ضمنی- ائمه و خطبای این مساجد را نیز به افراط گرایی و نشر افراطیت متهم کرده اند، که یک کار غیر علمی و ادعای بی بنیاد است و هیچ تحقیق علمی و پژوهش آکادمیک آنرا تایید نمی کند.
ممکن است در منبر بعض مساجد گرایش افراطی دیده شود و یا بعض خطبا گاهی سخنان تند و افراطی بگویند، اما اتهام اکثریت مساجد قول باطل و ناشی از دیدگاههای افراطی در تعامل با مساجد و علمای کشور است.
مضمون ثقافت اسلامی که در اکثر کشورهای اسلامی -از جمله افغانستان- تدریس می شود از نظر محتوا و مفردات، روحیه و اندیشه اعتدال و میانه روی را در نسل جوان کشور ایجاد و تقویت نموده و تصور روشن و معتدل از فکر و اندیشهی اسلامی تقدیم میکند.
مفردات و محتوای کتب مضمون ثقافت اسلامی از طرف استادان و دانشمندان متخصص و فارغ التحصیل از پوهنتون های داخل و دانشگاههای معتبر جهان تهیه و تالیف شده است، که در اعتدال فکر و اندیشه شان شک و تردیدی وجود ندارد. پس اتهام بر مضمون ثقافت اسلامی و ادعای اینکه این مضمون تروریست تربیه میکند خنده آور و مضحک است.
درین اواخر برخی از گروهها و حلقات معلوم و مجهول تلاش دارند تا با استفاده از موج افراطیت در جهان اسلام -که منبع اصلی آن در جای دیگریست- بر اسلام، آموزههای اسلامی و شعایر دین تاخت و تاز نمایند و زمینهی دین ستیزی را در کشور گسترش دهند، و برای این مقصد افرادی گماشته شده است که آگاهانه و یا غیر آگاهانه زیر شعاری های مختلف در راستای دین ستیزی کار میکنند.
آقای منصور با کدام دلیل و برمبنای کدام تحقیق و سروی علمی -که پیرامون کتابها واستادان مضمون ثقافت اسلامی از طرف یک مرجع موثق و قابل اعتماد انجام شده باشد- چنین سخن گزاف و دور از مسؤوليت و واقعيت را در زير سقف پارلمان می گویند؟!
آقای منصور با نسبت دادن تربیت تروریزم به مضمون ثقافت اسلامی، در حقیقت همه دانشگاهها و مراکز تحصیلات عالی افغانستان و استادان و مسؤولين آنها را متهم به تربيه تروريستها مي كند و محصلان و دانشجويان را غير مستقيم تروريست مى خواند!!
آقاى منصور با اين اتهامات و كلي گویی های بی اساس و غیر علمی و خلاف واقع، احساسات مردم افغانستان را -که الحمد لله اهل مسجد و نماز اند- و همچنان احساسات صدها هزار عالم و استادان کشور و حلقات علمی و دانشگاهی و محصلات و محصلان افغانستان را جریحه دار ساخته اند.
درین اواخر برخی از گروهها و حلقات معلوم و مجهول تلاش دارند تا با استفاده از موج افراطیت در جهان اسلام -که منبع اصلی آن در جای دیگریست- بر اسلام، آموزههای اسلامی و شعایر دین تاخت و تاز نمایند و زمینهی دین ستیزی را در کشور گسترش دهند، و برای این مقصد افرادی گماشته شده است که آگاهانه و یا غیر آگاهانه زیر شعاری های مختلف در راستای دین ستیزی کار میکنند.
نقد علمی و مستند اندیشه و فکر و یا عملکرد و یا یک گرایش چیزی غیر از اتهام بستن بالجمله وکلی گویی است. اینگونه اظهارات –آنهم از زیر سقف پارلمان- از یکسو سبب خدشهدار ساختن باور مردم به مرجعیت مسجد و جایگاه آن در جامعه میشود، از طرف دیگر باعث ترویج و تقویت افکار و گرایشهای افراطی در جامعه می شود.
مبارزه با پدیده و گرایشهای افراطی راهکارهای علمی و روشمند میخواهد و قبل از همه ایجاب میکند تا تعریف واضح و روشنی از افراطیت تقدیم گردد.
ایجاب می کند تا آقای منصور برای اثبات ادعا های شان دلایل و شواهد و اسناد معتبر ارائه نمایند و یا بطور علنی در زیر سقف پارلمان و از طریق رسانه ها از الله متعال و ملت مسلمان افغانستان پوزش و معذرت بخواهند.
پوهندوی دکتور فضل الهادی وزین
څرګندونه مو لاندې وليکئ