بیتوجهی به زردی شیرخوار تاثیرات منفی روی مغز دارد
زردى یا ایكتر در نوزادان به دو نوع مستقیم و غیرمستقیم طبقهبندى میشود. معمولا زردی كه در نوزادان شایع است و غالبا با یك دوره فتوتراپى مرتفع میشود، از نوع غیرمستقیم است و اگر به پوست نوزاد دقت كنید به رنگ زرد مایل به نارنجى است.
اما ابتلا به زردى در نوزادان که از نوع مستقیم است، علل متفاوتى در بروز آن نقش دارد كه میتوان به اختلال ساختارى مجارى صفراوى اشاره كرد و رنگ نوزاد زرد مایل به سبز است.
نکته حائز اهمیت اینکه والدین باید توجه کنند كه تخمین میزان زردى در نوزاد با نگاه قابل اعتماد نیست و نیاز به تجربه متخصص كودكان و انجام آزمایش دارد. با توجه به اینکه هر دو نوع زردى، میتوانند براى نوزاد خطرناك باشند بنابراین پیگیرى دقیق لازم است و تاكید میشود از درمانهاى سنتى و خانگى اجتناب شود زیرا زمانى كه عدد زردى غیرمستقیم، از حد مشخصى بالاتر رود، اثرات برگشتناپذیرى روى مغز و سیستم تكاملى و شنوایى نوزاد مىگذارد.
اگر به موقع و در اعداد پایینتر زردى، مراجعه به پزشك متخصص كودكان انجام شود با یك دوره فتوتراپى مرتفع این مشکل برطرف میشود ولى با تعلل در امر درمان عدد زردى بالاتر رفته و ممكن است براى جلوگیرى از اثرات زیانبار مغزى نیاز به تعویض خون باشد.
نکته طلایی: در روزهاى ابتدایى تولد، شیردهى كافى به نوزاد، به طورى كه روزانه بیشتر از ٨ پوشك خیس داشته باشد و پرهیز از گرم كردن بیش از حد محیط نگهدارى میتواند در كاهش میزان زردى كمككننده باشد. پیگیرى دقیق روند افزایش عدد زردى نزد پزشك متخصص كودكان و درمان به موقع از ایجاد عوارض ناگوار جلوگیرى میكند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
از ویب سایت سلامانه
څرګندونه مو لاندې وليکئ